In doi saci sunt 108 kg de faina.Sa se afle cate kg de faina sunt in fiecare sac, stiind ca daca luam 6 kg din al doilea si le punem in primul,atunci in cei doi saci vor fi cantitati egale de faina.
Multumesc anticipat!

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-01T13:41:31+03:00
Daca s-ar muta cele 6 kg de faina, dintr-un sac in altul, atunci ar fi: 108:2=54 kg in fiecare sac.
Asadar, in al doilea sac sunt: 54+6=60 kg
in primul sac sunt: 54-6=48 kg
2014-10-01T13:43:47+03:00
Cred ca trebuie sa faci 108:2=54 ȘI 54+6=60 în al doilea sac, si in primul sunt 108-60=48 și atunci din cei 60 din al doilea sac, dacă luam 6 și punem în primul avem cantități egale 54 și 54. Deci în primul sunt 48 iar în al doilea 60.