In doi saci sunt 150 kg faina .Daca din primul sac se scot 3 kg si se adauga la al doilea, atunci in primul sunt de doua ori mai multe kg decat in al doilea .Cate kg de faina sunt in fiecare sac?

Metoda figurativa .Clasa a IV a


2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-18T22:52:57+02:00
(I)Primul sac: |--|--|
(II)Al doilea: |--|+3
I+II+3=150
I+II=150-3
I+II=147
Notăm segmentul cu "a"
3a (3 segmente) = 147÷3
a=49
Asta înseamnă că în al doilea sac sunt 49, iar acum , acel "+3" trebuie adăugat primului sac. Care este dublul celui de-al doilea +3. 
49*2=98+3=101
Primul sac 101
Al doilea sac 49.
32 4 32
2014-02-18T22:53:50+02:00
Eu am facut-o logic,pai sa luam ca fiind primul sac de 97 de kg si al doilea sac ca fiind de 53 de kilograme.
53-3= 50 sac II
97+3=100 sac I

12 3 12