Nicolae Iorga a manifestat din primii sai ani de viata o rara curiozitate in a cunoaste si a se mentine afectiv,prin lecturi,in cele mai diverse universuri.Redactati o compunere in care sa sustineti pe baza fragmentelor din ''O viata de om '',in ce masura a avut Nicolae Iorga o anumita constiinta a valorii sau a genialitatii sale inca de la varsta primelor lecturi.

1

Răspunsuri

2014-02-22T07:49:17+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Iorga avea o foarte buna memorie si capacitate de invatare; asa se explica dece la varsta de 17 ani el a terminat facultatea. Pleaca in Germania unde ia contact cu historia Evului Mediu occidental. El era destul de costient si increzator in capacitatile sale de memorare; astfel se explica cum a putut sa invete intr o noapte (fiind oarecum constrans de situatia in care se afla) limba turca. Orgolilul sau de om intelept (ades numit si Parintele Patriei de catre cunoscuti) nu ia facut mereu casa buna cu o serie de fosti prieteni sau studenti. Uneori crea impresia ca doar el era depozitarul intregii cunoasteri dintr un anumit domeniu. 
2 3 2