Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-30T22:35:29+03:00
Notam 23+2+4+...+44 cu S1 si 1+3+5+...+15 cu S2
S1=23+2(1+2+3+...+22)=23+2×(22×23)/2 (se foloseste formula s=n(n+1)/2)
S1=23+22×23=23(1+22)=23²
a=√S1=√23²=23
S2=1+3+5+7+9+11+13+15 (le asociem convenabil)
S2=1+3+7+5+15+9+11+13=1+10+20+20+13=64
b=√S2=√64=8
Devi, evident a>b
Aha... Pai nu mai stiu. Daca ma gandesc bine, noi in gimanziu mai faceam asa: calculam suma tuturor nr de la 1 la 15 de exemplu si apoi calculam suma nr pare dintre ele si scadeam din suma initiala suma nr pare. Asta ar fi o varianta daca nu iti mai amintesti formula.
da , si diriginta noastra ( care este si d-na noastra prof. ) ne-a invatat ca aceasta varianta poate fi transpusa intr-o formula ( pe care nu reusesc sa mi-o amintesc sau sa o reproduc ) , in fine multumesc foarte mult pt timpul si ajutorul acordat , si o sa incerc sa o mai caut prin caiete , poate o gasesc
n-ai pentru ce :)) si eu am avut diriginte de mate si inca imi e profesor... daca o gasesti poate pui aici intr-un comment sa mi-o amintesc si eu :)
ok , noapte buna
nu am gasit nimic :(