Intr-o compunere de aproximativ 15 randuri , expuneti importanta energiei in viata noastra , pornind de la urmatorul citat : " gradul de civilizatie al unui popor este exprimat de cantitatea de energie consumata "

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-03T19:53:36+03:00
Energia electricaPrivitor la „viata” si „electricitate”, la prima impresie acestea apar ca doau notiuni nuconfluente. Dar cand curiozitatea te indeaman sa spargi forma externa de prezentare sesizezi continuitatea si suprapunearea lor.

Multe popoare antice si-au format filozofii proprii asupra vieti, considerand ca prin organismul viu circula enegie, sub diverse forme de reprezentare si cu diverse functii, scopul final fiind acelasi>intretinerea vietii.

Energia electrica a inceput sa fie produsa din ultimii trei decenii al secolului al XIX-lea in centrale termoelectrice si hidroelectrice.Din 1870 se fabricau in cateva tari diferite feluri de generatoare lectrice actiona te cu masini de aburi cu piston. Perfectionat prin adoptarea autoexcitatie, generatorul de curent continuu s-a impus si a fost folosit la inceput pentru a alimenta consumatori locali, dar numai pentru iluminat.Din 1877 au inceput sa se raspandeasca lampile cu arc.
2 5 2