Răspunsuri

2014-09-30T22:33:57+03:00

Aparitia si evolutia omului 

Omul a aparut pe Pamant acum 1, 8-2 milioane de ani. 

Ca oricare alta vietuitoare omul apartine imensei lumi organice (regnului animal). Procesul de antropogeneza a inceput cu milioane de ani in urma. 

Acum 70 de miloane de ani a aparut ordinul primatelor, care s-a desprins din mamiferele arboricole si care s-au diversificat in mai multe linii evolutive, din care s-au desprins Hominoizii. Din acestia s-au dezvoltat Pongidele, stramosii maimutelor autropoide de astazi si Hominidele. Din Hominide cu aproximativ 15 milioane de ani in urma s-au desprins Ramapitecii, din care s-au separat acum 5 milioane de ani 4 ramuri importante, una din ele fiind ramura Ancestralus, la care se integreaza si ustrolopitecii. 

Din Austrolopiteci se desprind 2 ramuri: Austrolopitecii robusti si Austrolopitecii omnivore. 

Austrolopitecii robusti, vegetarieni sunt reprezentati prin tipul Paraantropus descoperit in Africa-Kenya. La acest grup se integreaza si Megaantropus Din aceasta grupa au decins 2 tipuri de urmasi: Sinantropul in China si Pitecantropul robust din insula Jawa Din Pitecantropul robust s-a format Pitecantropul cu mers drept si apoi Homo Soelensis. Sinantropul si Pitecantropul au dat nastere grupului mongol.