De explicat ,invataturilr di proverbele urmatoare:nu din orice lemn poti face fluier;nu te amesteca nepoftit in vorba altora;nu te bucura de munca altuia;nu te face intelept in tot lucrul.Ajutatima va rog cit de repede posibil

1

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-09-30T17:48:43+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
"Nu din orice lemn poti face un fluier" - Adica nu toata lumea e facuta pentru un anumit lucru (de ex.: Daca un coleg de al tau e bun la baschet , nu inseamna ca si tu poti fi ... pur si simplu nu esti facut pentru a juca baschet).
"Nu te amesteca nepoftit in vo
rba altora" - Aici e un fel de "Nu-ti baga nasul unde nu-ti fierbe oala" (de ex.: Daca niste colegi/prieteni/oameni vorbesc despre ceva care nu e treaba ta , nu e bine ca tu sa vii sa te bagi si tu in seama pentru ca nu e politicos si lasi o impresie proasta ...
"Nu te bucu
ra de munca altuia" - Sa te bucuri atunci cand faci tu ceva bun , nu cand face altul (de ex.: Nu te bucura pentru X pentru ca a luat un 10 cand tu ai luat 6 , conteaza ce nota iei tu ) .
16 4 16