Răspunsuri

2014-09-29T21:19:17+03:00
Cu semnul "*" notez inmultirea.
Desi nu ma pricep grozav la matematica,  cred ca s-ar rezolva asa.

-radical din 2 este aprox. -1,414, care este mai mic decat -1, deci avem(mergem pe ramura de sus):
f(-radical din 2) = 2*(-radical din 2) = -2radical din 2 = (-2)*1,414 = -2,828.

-0,1 este mai mare decat -1, deci avem(mergem pe ramura de jos):
f(-0,1) = 5 - 3*(-0,1) = 5 - (-0,3) = 5 + 0,3 = 5,3.

0 este mai mare decat -1, deci avem(mergem pe ramura de jos):
f(0) = 5 - 3*0 = 5 - 0 = 5.

2radical din 5 este numar pozitiv, deci mai mare decat -1; asadar avem(mergem pe ramura de jos):
f(2radical din 5) = 5 - 3*2radical din 5 = 5 - 6radical din 5 = 5 - 6*2,236 = 5 - 13,416  = -  8,416.
Deci, ca sa se inteleaga clar, f(2radical din 5) = -8,416.

In calcule am considerat radical din 2 = aprox. 1,414 si radical din 5 = aprox. 2,236.

Daca vrei insa, poti sa lasi rezultatele fara a extrage radicalul, adica f(-radical din 2) = -2radical din 2 si respectiv f(2radical din 5) = 5 - 6radical din 5. Asta depinde de cum va cere sa prezentati rezultatul.

Verifica si tu.
1 5 1