Realizeaza un text argumentativ , de 15-30 de randuri , in care sa iti exprimi opinia in legatura cu afirmatia lui Francois de La Rochefoucauld : " Dragostea , ca si focul , nu poate trai fara o permanenta agitatie ; ea moare in momentul in care inceteaza a spera sau a se teme ". Ajutati-ma va rog frumos , urgent

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-18T22:47:07+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Dragostea reprezintă un sentiment puternic, care implică dedicaţie şi încrederea faţă de persoana iubită. Persoanele care iubesc sunt mai pline de viaţă, dragostea transpare din acţiunile lor. Deseori ea ne face să facem lucruri prosteşti. Uneori suferim din dragoste, dar e o suferinţă dulce, plăcută, oximoronică. Deşi dragostea îţi provoacă durere, nu eziţi să te avânţi într-o nouă aventură şi să te dăruieşti persoanei iubite, care merită dragostea ta.
Dragostea este  un fenomen etapizat. Iniţial vorbim despre simpla atracţie apoi ea evoluează într-o relaţie frenetică, o dragoste fizică, obsesivă. Atunci când dragostea trece de etapă atracţiei fizice, ea ajunge în faza dragostei psihice, atunci când te îndrăgosteşti de calităţile morale ale persoanei. Apoi dragostea devine un sentiment comod. Ea se metamorfozează într-o uzanţă. Te obişnuieşti cu persoana iubită, ajungi să îi iubeşti obiceiurile, micile gesturi pe care le face în timpul ritualurilor zilnice.
Sentimentul îşi pierde din intensitate. Nu mai este iureşul de la începutul relaţiei. Dragostea devine o fundaţie pentru un angajament serios. Ea nu se bazează pe erupţii pasionale, este rezultatul cunoaşterii persoanei iubite. Relaţia evoluează şi este bazată pe încredere deplină între parteneri. Consider, că atunci când ajungi să cunoşti persoană iubită până la cele mai mici detalii şi rămâi ataşat de ea, atunci iubeşti cu adevărat.
4 4 4
2014-02-19T02:22:02+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Ideea de baza ar fi ca focul, fara sa aiba ce arde, moare. Iar iubirea fara tumult de sentimente contradictorii: de temeri si sperante, de intrebari fara raspuns sau sovaieli, se stinge si ea. Orice iubire devine puternica, precum focul, cand pasiuni naucitoare ne rascolesc sufletele, iar sacrificiile sunt hrana unei astfel de iubiri. Cand pasiunea e nimicitoare, iar sentimentele navalnice se zbat mistuind ganduri asezate in liniste, atunci, suflul prea puternic al temerilor perfide stinge brusc dintr-o suflare focul iubirii.
2 5 2