Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-18T18:14:35+02:00
 Aplici formule de calcul prescurtat, si observi ca ai "produsul sumei cu diferenta" si ne da primul nr la patrat + al doilea numar la patrat, adica: a²+2²
(a-2)(a+2)=a^2+2a-2a+2^2=a^2-2^2
Nu inteleg ce vrei sa spui: "Dianabacircea"...
tu ai scris cu + intre ele adica a^2+2^2
Si care e bgreseala, te asigur ca asa cum e scris de mine e corect. :)
ti-am facut proba mai sus , (a-2)(a+2)=a^2+2a-2a-2^2=a^2-2^2
2014-02-18T18:14:40+02:00
(a+2)(a-2)=a²-4 trebuie sa folosesti formulele de calcul prescurtat
aha , atunci sa stii ca mai sunt inca 2 formule: (a+b)^2=a^2+2ab+b^2 si (a-b)^2=a^2-2ab+b^2
Le gasesti pe cartea de mate...poate le intelegi mai bine. :)
http://www.e-formule.ro/wp-content/uploads/formule-de-calc-prescurtat.htm
Mersi
cu placere, nu e bine sa stii formulele gresit, o sa le folositi foarte mult si in liceu