Răspunsuri

2014-02-18T18:05:41+02:00
Polul Nord este extremitatea nordică a planetei terestre, fiind situat în Oceanul Arctic
Exploratorul Robert Edwin Peary este considerat a fi primul om care a ajuns la Polul Nord, în aprilie 1909, împreună cu asistentul lui și cu patru eschimoși. Polul nord geografic este situat la circa 1.600 km de polul nord magnetic, care în prezent se află în insula Bathurst din Canada.Spre deosebire de Polul Sud, care se află pe continentul Antarctida, la Polul Nord nu există uscat (pământ), ci doar o calotă de gheață care plutește în Oceanul Arctic, ocean cuprins între coastele AsieiEuropei și Americii de Nord
2014-02-18T18:54:56+02:00
Pinguinii sunt bine protejaţi împotriva frigului. Stratul gros de pene le ţine de cald. Sub piele au un strat de grăsime care mareşte izolarea termică. De fapt pinguinii sunt atât de ’’infofoliţi’’ încât uneori le este prea cald şi îşi întind aripile pentru a se răcori. Penele pinguinilor sunt foarte dese. Vârfurile penelor se încovoaie înspre interior pentru a păstra căldura. Puful de sub pene reţine căldură în corp iar vântul şi apa nu pot trece prin el. În apele din jurul Antarcticii traiesc delfini, balene, foci şi alte creaturi marine. Ele au un strat gros de grasime care le tine de cald.
   
De-a lungul a mii de ani animalele au migrat înspre nord şi s-au adaptat condiţiilor de viaţă din Arctica. Urşii polari trăiesc pe gheţurile oceanului . Au tălpi acoperite cu blană mitoasă ,rezistentă la apa, ajutandu-i .