Heyyy am nev de ajutor...care sunt trasaturile genului liric???

1
Opera literara in care autorul isi exprima gandurile si sentimentele in mod direct prin intermediul eului liric se numeste opera lirica.
Trasaturi, Prezenta marcilor lexico-gramaticale, verbe si pronume la persoana 1 sg. Existenta figurilor de stil si a imaginilor artistice. Intalnim elemente de prozodie (rima, masura si ritm), principalul mod de expunere este descrierea.

Răspunsuri

2014-09-29T18:38:25+03:00
Pai...
Genul LIRIC cuprinde acele opere literare in care scriitorul (cel mai adesea, poet) comunica direct impresiile, gândurile, sentimentele, ideile si atitudinile sale. Cel care le exprima este insusi poetul. Uneori, sentimentele autorului intra in rezonanta cu simtamintele cititorului, intâmplare fericita, ce da valoarea operei si, uneori, viata lunga a acesteia.
Genul EPIC cuprinde acele opere literare in care ideile si sentimentele autorului nu sunt transmise direct, ca in cazul genului liric, ci indirect, prin intermediul actiunii si al personajelor. Genului epic ii corespunde, ca mod de expunere, naratiunea. De aceea, intr-o opera epica exista trei elemente defibitorii: actiunea (intâmplarile prezentate, frecvent, in ordinea desfasurarii lor), personajele si autorul.