Răspunsuri

2014-09-29T17:11:48+03:00
Bun, deci intai simplificam ecutia.
Radical de ordinul 4 din x^3 este acelasi lucru cu x^(3/4)
11*x*x^(3/4) = 11*x^(7/4)
Integrala din 11*x^(7/4) este acelasi lucru cu 11 * Integrala din x^(7/4)
Acum aplici formula: Integrala(x^a)=x^(a+1) / (a+1) 

11* x^(7/4+1) / (7/4+1) = 11*x^(11/4) / (11/4) = 11*4/11*x^(11/4) = 4*x^(11/4)

4*x^(11/4) + C e rezultatul.
La a treia, aplici aceeasi formula ca la asta, ajungi la rezultat imediat. Iar la a doua, exista formula inversa. ln(x-1)' = 1/(x-1)... deci integrala din 1/(x-1) este ln(x-1) + C
' = derivat
la a doua ma incurca minusul acela, altfel stiam sa fac. daca folosesc formula care mi-ai zis-o si tu ajung la -3/5 ori x la puterea -5/3. ce fac mai incolo?
Lasi asa, ala e rezultatul.
bine,mersi mult