Răspunsuri

2014-09-29T16:28:14+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Te voi ajuta, deci . :) 
Genul liric cuprinde opere literare in care gandurile , sentimentele sunt transmise in mod direct , fiind transpuse intr-un limbaj figurat . Este prezent eul liric , iar modurile de expunere sunt descrierea si monologul liric . 
In opinia mea, opera literara "Peste varfuri..." se incadreaza in acest gen literar . 
In primul rand, poetul isi transmite propriile ganduri, sentimente de melancolie , regret fata de trecerea timpului , transpunandu-le intr-un limbaj bazat pe sensul figurat al cuvintelor, prin descriere fiind infatisata imaginea naturii ce vibreaza in acord cu trairile poetului. 
Imaginile vizuale "Trece luna", "Codru-si bate frunza lin" si imaginea auditiva realizata prin epitet "melancolic codrul suna", sugereaza tristete , liniste - sentimentele dominante ale poeziei . Repetitia structurii "mai departe", "mai incet" si metafora "dor de moarte" semnifica trairile intense al unui suflet sensibil ce-si cauta mangaierea . 
In al doilea rand, prezenta eului liric este evidentiata prin forme verbale si pronominale de persoana I : mi, mine . 
In concluzie, deoarece intruneste toate aceste trasaturi, consider ca opera literara "Peste varfuri..." , de Mihai Eminescu, se incadreaza in genul liric . 
CU PLACERE, MI-A FACUT PLACERE SA TE AJUT, STIU CA ESTE MAI USOR SA TE AJUTE UNUL DE PE INTERNET, DAR SUNT SIGURA CA MACAR VA SPUS SI VOUA CE INSEAMNA EUL LIRIC SAU MACAR DE CE SE INCADREAZA "PESTE VARFURI..." IN ACEST GEN. ACUM... STII SI TU, FACILITATEA DE A REZOLVA TEMELE ESTE PE NET, DAR NU STIU CE VEI FACE CAND VEI FII DOAR TU SI FOAIA ALBA LA TEST . EU TE-AM AJUTAT, MI-AM FACUT "OBLIGATIA" SI CHIAR MI-A FACUT PLACERE. ASTA ESTE DIN CLASA A 5-A , AM COPIAT DIN CAIET, SI EU AM AVUT TOT LA OPERA ASTA. SPER CA TE-AM AJUTAT . RASPUNS CASTIGATOR? :D
100 4 100
Noi poezia peste vârfuri, o studiem acum în cls a 6a . :)