cine ma ajuta la urmatoarele intrebari din lectia:Cele dintai lecuricine ma ajuta la urmatoarele intrebari din lectia:Cele dintai lecuri de Mircea Eliade!!! Explicati de ce parintii ii inerzic copilului sa citeasca anumite carti. Relati episodul in urma caruia interdictia de a citi alte carti in afara de cele de scoala devine totala. Care este adevarata catastrofa resimtita de copil dupa intamplarea relatata? De ce adultul considera ca anii in care parintii i-au inerzis sa citeasca altceva in afara cartilor pentru scoala au fost pierduti? Cum explicati reactia copilului fata de interdictia tatalui? Va dau si lectura Partea 1

1

Răspunsuri

2014-09-29T09:02:57+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
1. Explicati de ce parintii ii inerzic copilului sa citeasca anumite carti.    
         
Parintii i-au interzis sa citeasca anumite carti deoarece o lectura in afara programei scolare i-ar fi obasit si mai rau ochii si asa cu probleme de vederem. Invatatorul spunea ca nici din banca intai nu vede bine la tabla decat cu mare efort.   
              
 2. Relati episodul in urma caruia interdictia de a citi alte carti in afara de cele de scoala devine totala.  
     
 Interdictia citirii cartilor din afara programei totale a venit in clipa in care invatatorul ia marturisit tatalui ca copilul este miop si nu vede la tabla.
                                                                                                       
 3. Care este adevarata catastrofa resimtita de copil dupa intamplarea relatata?    
       
Adevarata catastrofa a fost cand a aflat ca nu va avea voie sa citeasca in timpul liber carti din afara programei  scolare.       
    
4. De ce adultul considera ca anii in care parintii i-au inerzis sa citeasca altceva in afara cartilor pentru scoala au fost pierduti?    
        
Adult fiind a considerat ca anii in care parintii i-au interzis sa citeasca au fost pierduti deoarece nu si-a putut satisface setea pentru lectura si ca la acea varsta ar fi putut sa stie mult mai multe.  
                                                       
 5. Cum explicati reactia copilului fata de interdictia tatalui?
       C
opil fiind nu si-a dat seama ca parintii erau ingrijorati pentru sanatatea ochilor sai. El stia ca i s-a interzis sa citeasca si atat, neconstiintizand faptul ca miopia i s-ar fi putut agrava.
82 4 82