Intr-o clasa sunt 35 de elevi, fete si baieti. Daca din clasa pleaca 6 fete si vin 7 baieti, atunci numarul fetelor ar fi jumatate din numarul baietilor. ACESTA ESTE ENUNTUL, DORESC REZOLVARE, URGENT, va rog.

2

Răspunsuri

2014-09-28T22:10:24+03:00
F+b=35 /-6fete +7 baieti           nr.initial e:f=12+6=18
f+b=36                                                  b=24-7=17
f=b;2
b=2*f
f+2*f=36
3*f=36/:3
f=12
b=12*2
b=24
2014-09-28T22:39:01+03:00
35 - 6 + 7 = 36 elevi
36 : 3 = 12 fete 3 = 1 parte fete si 2 parti baieti
12 * 2 = 24 baieti
1 5 1