Radical din (2p+1)³+√(2p-1)³ / √4p+2radical din 4p²-1 precizez ca numitorul este totul sub radical

1
bine
e in zadar asteptarea mea fiind ca mi-e somn)))
ti-am pus pe chat ceva uita-te
AI RASPUNSURI LA EXERCITIUL ASTA?
nu

Răspunsuri

2014-10-01T10:36:15+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
 \frac{ \sqrt{(2p+1)^3} + \sqrt{(2p-1)^3} }{ \sqrt{4p+2 \sqrt{4p^2-1} } } =

=\frac{[\sqrt{(2p+1)} +\sqrt{(2p-1)}] [\sqrt{(2p+1)}^2 +\sqrt{(2p-1)}^2-\sqrt{(2p+1)} *\sqrt{(2p-1)}]  }{ \sqrt{ (2p+1)+ (2p-1) +2 \sqrt{(2p+1)(2p-1)} } }=

=\frac{[\sqrt{(2p+1)} +\sqrt{(2p-1)}] [4p-\sqrt{(4p^2-1)} ] }{ \sqrt{[ \sqrt{(2p+1)} +\sqrt{(2p-1)} ]^2 } } =

=\frac{[\sqrt{(2p+1)} +\sqrt{(2p-1)}]    [4p-\sqrt{(4p^2-1)} ] }{ [\sqrt{(2p+1)} +\sqrt{(2p-1)} ]} =

=4p-\sqrt{(4p^2-1)}