Răspunsuri

2014-02-18T16:42:35+02:00
Pai cu prima reciproca a teoremei celor 3 _|_ afli distanta de la un pct la o dr si cu a doua reciproca afli distanta de la un punct la un plan ! Bafta !! :) Si tre' sa stii teorema ca sa intelegi si reciprocele...deci,ai o dreapta perpendiculara pe un plan,din piciorul ei pleaca alta dreapta perpendiculara pe o dreapta care este tot in acel plan si fie un punct pe dreapta 1 care e perpend pe plan...segmentul care uneste punctul de pe d1 cu intersectia celei de-a doua cu a treia este perpendicular pe a treia dreapta...asta e teorema
19 3 19
Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-18T17:26:38+02:00
Păi
Teorema celor trei perpendiculare:
Ţi-aş scrie definiţia însă mai bine cred că îţi voi explica folosindu-mă de propriile cuviinte. Prima data trebuie să înţelegi se foloseşte această teoremă. Drept exemplu îţi poate apărea într-un exerciţiu : ,,Determinaţi M perpendicular pe (BC)
Pasul 1. :Ducem MP perpendicular pe AD
Pasul 2. : Ducem PN perpendicular pe BC
             din cele de mai sus⇒ MN perpendicular pe BC
Cu alte cuvinte această teoremă este folosită la descoperirea perpendicularei de la un punct la o dreaptă mai ,,îndepărtată".
Distanţa de la un punct la o dreaptă:
O determini atunci când duci perpendicula de la punct la dreapta respectiva.
Exemplu: Determinaţi distanţa de la S la dreapta d
               Rezolvare: Ducem perpendiculara de la  SR pe d
Distanţa de la un punct la un plan (în spaţiu):
Dacă o dreaptă este perpendiculară pe una din laturile planului respectiv atunci dreapta aceea este perpendiculară pe plan sau pe orice plan care conţine acea dreaptă pe care cade perpendiculara.
Poţi lua exemplul de la explicaţia Teoremei celor 3 perpendiculare. Când am dus perpendiculara  MP pe AD s-a format MP perpendicular pe planul ABCD.
Ţi-aş fi pus şi celelalte poezii însă nu îmi mai permite.
Sper că te-am ajutat un pic măcar şi că ai mai înţeles cum stă cu chestiile astea! :)
P.S. : Era să uit, şi eu am avut o perioadă în care nu înţelegeam chestiile ăstea cu perpendicularism şi lucrurile relaţionate cu acesta însă prin mai multe exerciţii am reuşit să le pricep şi au ajuns chiar să-mi placă.
 Deci nu te descuraja. :*
45 4 45