Răspunsuri

2014-02-18T16:39:58+02:00
Intai faci contextualizarea .. Adica: Opera "Floricica" este scrisa de ...... , un mare scriitor romana , ce incarca poeziile lui de o sensibilitate aparTE.
Poezia "Floricica" apartine genului liric , deoarece prezinta toate trasaturile acestui gen .
 Tema operei este ..... (si aici zici de ce vrea a prezinte autorul .. Poate fii o floare , copilaria  padurea .......).Autorul isi exprima ideile , gandurile , sentimentele(si zici ce sentimente) prin intermediul eului liric si al figurilor de stil . Eul liric isi face simtita prezenta prin verbe la pesoana I( si dai cateva exemple din text) , prin pronume pesonale la persoana I( la fel) si prin interjectii , constructii exclamative , interogative si poate chiar si prin puncte de suspensie(daca ai in text , rolul lor este de a fragmenta discursul liric , intrucat autorul traieste o emotie de o intensitate puternica) . 
Expresivitatea limbajului este conferita de imagini artistice(vizuale, auditive , olfactive , motorii , statice si dai exemple din text) realizate/conturate cu ajutorul figurilor de stil( si aici iar dai exemple din text si zici ce sunt : epitet        simplu,dublu,multiplu,cromatic,personificare,metafora,comparatie,antiteza,hiperbola,enumeratie,repetitie si zici semnificatia lor);
Rolul stilistic al verbelor: in poezia "Floricica" este prezent ..... (ce verb este ) si are rolul de a ........................(aici gasesti pe net daca cauti cu atentie).
Apoi , modurile de expunere prezente in fragmentul dat sunt ..................(aici vei avea una sau mai multe dintre acestea:naratiune , descriere , monolog , dialog) . Rolul acestuia este de a ..... (si zici rolul modului de expunere : aici iar gasesti pe net.)
Prin aceste argumente , consider ca opera Floricica de ....... , apartine genului liric , fiind o poezie . 

8 3 8