Doua magazine primesc 629kg de fructe.Dupa ce primul magazin vinde 125kg,iar al doilea 180kg,in primul magazin a ramas o cantitate de 5 ori mai mare decat in al doilea magazin.Cate kg de fructe a primit fiecare magazin?

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-28T13:23:34+03:00
629-125-180=324
324/6=54
 primul mag   (5*54)+125=395 kg
al doilea mag 54+180=234 kg
nu inteleg de ce ai impartit 324 la 6
al doilea mag are o parte iar primul de 5 ori mai mult 1+5=6
ok
2014-09-28T13:28:16+03:00
A+b=629,a-125=5b,b-180
5b+125+(b-180)=629
5(B-180)+125+b-180=629
5b-900+125+b-180=629
6b=1584
b=264
a=629-264=365
Cu placere!
daca a=365 kg si se vinde 125kg = 240 kg
iar b=264 kg si se vinde 180 kg = 84 kg atunci nu ramane in primul mag "de 5 ori mai mult decat in al doilea".......multumesc pentru intelegere