Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-27T21:12:58+03:00
Oleg din Novgorod  , care a domnit peste tot sau o parte a poporului rus la începutul secolului al zecelea.Despre el se spune că ar fi cel care a mutat capitala rusilor de la Novgorod la Kiev și, prin urmare, el a pus bazele puternicului stat Rusia Kiveniana. El a lansat, de asemenea, cel puțin un atac împotriva Constantinopolului capitala Imperiului Bizantin. Potrivit unei cronici est-slavică, Oleg a fost domnitorul suprem al rusilor între882-912 .Rusia Kieveană a fost fondată de Oleg (Helgu în cronicile hazare) pe la anul 880. În următorii 35 de ani, Oleg și războinicii săi au subjugat diversele triburi slave și finice. În 907, Oleg a condus un atac împotriva Constantinopolelui, iar în 911 a semnat un tratat comercial cu Imperiul Bizantin pe picior de egalitate. Noul stat kievean a prosperat pentru că avea controlul asupra drumului comercial care lega Marea Baltică de Marea Neagră și Orient și pentru că avea mari rezerve de blănuri, ceară de albine și miere pentru export.
1 5 1
2014-09-27T21:16:35+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Cneazul Oleg care a urmat la domnie dupa Riurik, a interprins o campanie la sud si a omorit pe cnezii kieveni.In anul 882 el transforma Kievul in capitala a statului sau. Oleg a supus triburile slave din dreapta si stinga Niprului .