Răspunsuri

2014-09-27T13:48:19+03:00
   Există o țară unică și specială, în care munții străjuiesc cele mai rodnice dealuri și adăpostesc cele mai mănoase câmpii. Aici brazii se urcă semeți în vârful stâncilor și privesc în zare, sprijiniți cu fruntea de bolta senină. Grâul se leagănă în valuri, mângâiat ușor de vânt, floarea-soarelui se rotește întreaga zi scăldându-și fața în ploaia de raze aurii.    Există o țară în care țăranii nu se simt gârboviți și copleșiți de munca pe câmp. Ei privesc rodnicia pământului ca pe un dar divin și-l lucrează conform unor ritualuri pe care le știu din străbuni.E tara mea!
1 4 1
2014-09-27T13:51:38+03:00
România este ţara în care m-am născut şi am crescut. Îmi place ţara mea pentru că ea este ţara în care s-au născut şi au crescut părinţii şi bunicii mei. Aici vreau să trăiesc în continuare, chiar dacă uneori îi aud pe părinţii mei vorbind între ei că economic ne-ar fi mai bine în altă ţară. Mie nu mi-ar plăcea să plecăm din România, pentru că aici sunt toţi prietenii mei. Ei vorbesc ca şi mine limba română şi ne înţelegem foarte bine. Dacă aş pleca în altă ţară cred că mi-ar fi greu să mă înţeleg cu ceilalţi copii. Dacă nu aş putea vorbi cu ei nu ştiu nici cum aş putea să mă împrietenesc cu ei.
 Tara mea are obiceiuri frumoasa , cum ar fi  custumul popular , care acum se imbraca la ocazii speciale .  Avem mancaruri specifice , daca as merge in alta tara nu voi mai vedea aceste traditii frumoase si nu ma voi intelege cu oamenii care vorbesc alta limba . Sunt mandra ca sunt romamca deoarece am tara frumoasa pe care toti au incercat sa o cucereasca pentru ca este foarte bogata !
 Aceasta este tara mea si o iubesc foarte mult !