Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-27T11:28:56+03:00
A fost odata un om care  a aşteptat toată viaţa să se împlinească o profeţie despre care aflase în tinereţe: când Valul Albastru va atinge malul insulei o va transforma în Altceva. Un altceva minunat! Trăise atâta vreme pe insulă ... o viaţă de huzur, înconjurat de plaje argintii, nisip fierbinte, ape turquaz şi femei frumoase. Cine nu şi-ar fi dorit aşa ceva, cine nu a visat la asta măcar o dată?
El era însă plictisit. Şi bătrân. Doar visele îl mai ţineau în viaţă ... visele din fiecare noapte.
Păreau aşa de adevărate şi de diverse ... parcă trăia o întreagă viaţă în fiecare A fost odată un om care trăia pe o insulă imaginară.
noapte. Şi la fel cum nopţile nu semănau una cu alta - de fiecare dată şi el era altcineva.
Într-o dimineaţă văzu în depărtare un val uriaş. Albastru ca adâncurile mării. Părea să se apropie puţin câte puţin ... iar bătrânul aştepta cu sufletul la gură ... "Ce folos acum - se gândea ... am aşteptat întreaga viaţă să o iau de la capăt şi acum sunt bătrân ... prea bătrân ca să mai conteze!"
Îi invidia pe ceilalţi de pe insula imaginară - tineri şi fericiţi ... priveau cu toţii spre val, fericiţi că profeţia se împlinea în timpul vieţii lor. Deşi, nimeni nu ştia cu adevărat ce putea să însemne acest Altceva.
Valul Albastru atinse ţărmul insulei într-o noapte, pe când bătrânul visa o viaţă de om obişnuit. Şi visul lui a continuat, fără sfârşit, pentru totdeauna.
În clipa în care simţise atingerea albastră a înţeles ce este Altceva: transforma imaginarul în real şi realitatea în vise. Dintotdeauna ştiuse omul că trăieşte pe o insulă imaginară, dar nici prin cap nu-i trecuse că tot ce era pe insulă, inclusiv el, existau doar în imaginaţia cuiva.
Câte vise ... atâtea vieţi care visau la el: la o viaţă de huzur, înconjurat de plaje argintii, nisip fierbinte, ape turquaz şi femei frumoase ... iar el se hrănea cu vieţile lor - o simbioză perfectă.
...
Era din nou tânăr şi, desigur, nemulţumit de viaţa sa ... până într-o noapte albastră ... când visă o insulă imaginară, unde locuia un om imaginar ... pe o plajă imaginară ... şi aştepta Valul Albastru! spe ca tiam fost de ajutor