1.Costin a ramas cu 26 de lei,dupa ce a cumparatde 37 de lei o camasa si o cravata care a costat 9lei mai putin decat camasa.Cati lei a avut Costin la inceput?
2.Trei masini transporta impreuna 976 kg de patlagele rosii.In prima si a doua masina sunt 561 kg de patlagele rosii,iar in a doua si a treia masina sunt 742 kg de patlagele rosii. Cate kg de patlagele rosii transporta fiecare masina?...........a)scrieti prescurtat problema....b)reprezentati grafic........c)rezolvarea
Multumesc...si va rog urgent...sa raspunda numai cei care raspund la ambele corect....

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-26T13:46:33+03:00
1. 37 lei - 9 lei =28 lei costa cravata
    37 lei +28 lei =65 lei a cheltuit
   65 lei + 26 lei = 91 lei a avut

2.  a  /-----.....-/      }                    }
    b  /-----------..../  } a+b=561kg }                                   }
    c/-----------....-/                         }      a+b+c= 976 kg     } b+c=742 kg
rezulta ca 561+c=976 ⇒                     c=976kg-561kg= 415 kg
                a+ 742 kg=976kg ⇒            a=976kg-742kg=234 kg
                234 kg+ b= 561kg ⇒          b=561kg-234kg= 327 kg



dar te rog si prescurtarea la problema...te rog