Răspunsuri

2014-09-26T11:22:26+03:00
A) 4x + 4 diferit de 0 <=> x e diferit de -1 <=> D = R - { -1 };
    x^2 - 2x +1  = ( x - 1 )^2;
    4x + 4 = 4( x + 1 )
Asadar, nu avem ce simplifica la prima fractie!
Numai daca in loc de x^2 - 2x +1 era expresia x^2 + 2x + 1 sau, in loc de 4x + 4 era expresia 4x - 4!

b) x^2 + 10x +25 diferit de 0 <=> ( x + 5 )^2 diferit de 0 <=> x e diferit de -5=> D = R-{-5}'
dar, x^2 - 25 = ( x - 5 )( x + 5 ); faci simplificarea prin ( x + 5 ) => fractia ( x - 5 ) / ( x + 5 ).

Bafta!