Am nevoie de niste boli dentare si ceva informatii despre ele ,ma puteti ajuta?

2
Xerostomia definește o problemǎ medicalǎ ce are ca simptomatologie gura uscatǎ din cauza lipsei de salivǎ – astfel, pacientul nu produce suficienta salivǎ pentru a-și menține gura umedǎ. Specialiștii spun cǎ xerostomia este, de obicei, cauzatǎ de o funcția necorespunzătoare a glandelor salivare.
dar mai este si ....Diastema sau popular, strungareața este extrem de frecventǎ, în special în rândul copiilor. Aceasta poate face parte din dezvoltarea naturalǎ a copilului și se poate corecta de la sine sau .....Anodonția este o afecțiune geneticǎ rarǎ, caracterizatǎ prin lipsa de dinți.

Răspunsuri

2014-02-17T20:23:27+02:00
Smalțul dentar este învelișul protector al dintelui și cea mai dură componentă a sa. Smalțul nu are nervi sau vase de sânge, nefiind sensibil la durere. Dedesubt se află dentina, cea mai mare parte a dintelui și care este sensibilă la durere. Dentina acopera pulpa dintelui, un țesut moale ce conține vase de sânge și nervi, fiind situată în mijlocul dintelui. Placa bacteriană este o peliculă subțire și lipicioasă ce se formează pe smalț și care este formată din diverse tipuri de bacterii și resturi alimentare.După ce consumăm alimente cu o concentrație mare de zahăr, bacteriile descompun zahărul în acizi ce atacă smalțul. Caria dentară apare în momentul în care smalțul și dentina se înmoaie sub acțiunea atacului acid și se produce o cavitate. Odată ce a trecut de smalț, caria înaintează mai rapid prin dentină și ajunge la pulpă, producând inflamația și infecția.Cariile reprezintă una dintre cele mai răspândite probleme dentare, afectând aproximativ jumătate din adulți. Părțile cele mai predispuse la carii sunt suprafețele dinților ce constituie mușcătura și zonele dintre dinți, locul în care deseori rămân resturi alimentare.
2014-02-17T20:24:03+02:00
Xerostomia definește o problemǎ medicalǎ ce are ca simptomatologie  gura uscatǎ din cauza lipsei de salivǎ – astfel, pacientul nu produce suficienta salivǎ pentru a-și menține gura umedǎ. Specialiștii spun cǎ xerostomia este, de obicei, cauzatǎ de  o funcția necorespunzătoare a glandelor salivare. Xerostomia poate duce la dificultăți de vorbire și de alimentație, halenǎ,  creșterea numărului de carii dentare  și infecții bucale cum ar fi candidoza.
Anodonția este o afecțiune geneticǎ rarǎ, caracterizatǎ prin lipsa de dinți. În anodonția completă, există o absență totală a dinților, ȋn anodonția parțială cunoscutǎ sub numele de hipodonție  sunt absenți unul pȃnǎ la șase dinți permanenți, în timp ce oligodonția se referă la absența a mai mult de șase dinți.