1.Aflati trei nr.stiind ca:daca din ,,a'' scadeti 12 obtineti nr ,,b'' , ,,b''este mai mic cu 28 decat ,,c'',iar ,,c''este cu 17 mai mare decat 55.
2.La un magazin alimentar s-au primit doua cutii cu branza.In prima erau 75 de kg,iar in a doua erau cu 16 kg mai putine.Cate kg de branza au mai ramas,dupa ce din prima cutie au fost vandute 28 de kg si din a doua cutie au fost vandute cu 9 kg mai putine decat din prima cutie?

Rog urgent si numai cine stie sa raspunda la ambele.......

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-25T22:33:31+03:00
1.
c=55+17
c=72
b=72-28
b=44
a=b+12
a=44+12
a=56

2.
prima cutie-75  kg
a doua cutie-75-16=59 kg
75-28=47 kg ramase in prima cutie
28-9=19 kg vandute din a doua cutie
59-19=40 kg au ramas in a doua cutie
47+40=87 kg au ramas in total 
1 5 1