Diana,alexandru si matei au colectat impreuna 126 kg de hrtie. diana a colectat cu 14 kg mai mult decat alexandru, iar matei a colectat cu 16 kg mai mult decat alexandru.cate kilograme de hartie a colectat fiecare copil?

1
nu e corect
e corect :)
58+56+12...=126
fa pe calculator
cata risipa...mai bine colectau timbre...

Răspunsuri

2014-02-17T20:13:53+02:00
Alexandru |-----|                                                                                                         Diana       |-----|14|           }126                                                                                    Matei   |-----|16|                                                                                                            14+16=30  surplusul                                                                                          126-30=96 (am scazut surplusul)                                                                                96:3=32 (Alexandru)                                                                                                  32+14=46 (Diana)                                                                                                      32+16=48(Matei)           Verificare:32+46+48=126       
28 4 28