Răspunsuri

2014-09-25T16:29:22+03:00
Evolotia social-econimica si a constiintei nationale au condus la perceperea necesitatii unificarii statelor germane intr-un singur stat.In tara se formau organizatii patriotice ,care revendicau unificarea Germaninei.
Feldmarselul Helmuth von Moltke,regele Wilhem I,prim -ministru prusiei Otto von Bismarck

2014-09-25T18:42:12+03:00
Unificarea Germaniei a fost dominata de rivalitatea dintre Prusia si Austria. Ea (unificarea) a fost pregatita economic prin uniunea vamala Zalloverein, provenita din initiativa Prusiei.
De asemenea, unificarea a fost sustinuta de Otto von Bismark, care a impus deviza "fier si sange". Au fost in total 3 etape ale Unificarii Germaniei:
1. Razboiul cu Danemarca (1864). Prusia si Austria vor ataca Regatul Danemarcei, condus de Christian al IX-lea (sau al X-lea, nu tin minte exact), reusind sa cucereasca ducatele Schleswig si Holstein. Prin Tratatul de la Viena, Austria primea Schleswig, iar Prusia Holstein.
2. Razboiul cu Austria. Prusia va obtine victoria decisiva in urma Bataliei de la Konnigsberg (Sadowa) in fata austriecilor. Prin Tratatul de la Praga (august 1866), Austria era exclusa din Confederatia Germana, formandu-se astfel Confederatia Germana de Nord, coordonata de Prusia, fiind impusa si o Constitutie.
3. Razboiul cu Franta (1870-1871). Acesta a avut drept pretext Telegrama de la Ems. Armata prusaca va reusi sa ii invinga pe francezi la Sedan pe 2 septembrie 1870, astfel incat Franta va capitula, iar statele germane din sud vor adera la Confederatie. Asadar, la 18 ianuarie 1871, in Sala Oglinzilor a Palatului Versailles, Wilhelm I va fi incoronat kaizer al tuturor germanilor. 

Aceasta este Unificarea Germaniei!