Răspunsuri

2014-09-24T20:29:14+03:00
Coranul este considerat revelatia lui Allah ,iar Biblia revelatia lui Dumnezeu .O analiza atenta a celor doua carti scoate la iveala deosebirea totala dintre Allah ,dumnezeul islamului si Dumnezeul Bibliei ,Dumnezeul lui Avraam ,Isaac si Iacov.
Allah este "dumnezeul" pe care Mahomed l-a prezentat ca fiind singurul dumnezeu adevarat.
Dumnezeu este creatorul,Mantuitorul si Sustinatorul cerului si pamantului , Cel care S-a revelat in Isus Cristos. 
Allah este despartit de creatie ;conform coranului nu exista nici o legatura intre dumnezeu si om.
Dumnezeu:intre Dumnezeu si om exista o punte prin Isus Cristos .Domnul S-a nascut ca om si a murit pentru noi!
Allah nu este un dumnezeu al dragostei si al relatiei . El nu este tatal credinciosilor .El este maret, inaccesibil , lipsit de sentimente si actioneaza totdeauna samavolnic .Este atat de impersonal incat nu actioneaza niciodata cu referire la persoana.
Dumnezeu este lumina ,sfintenie si dragoste .El este un Dumnezeu al relatiei .El a dat omului vointa libera si face totul pentru ai oferi acestuia dragostea Lui. El este Tatal celor mantuiti prin Cristos.
Allah.Omul este supus vointei lui Allah in mod neconditionat .El insusi nu are vointa libera , ci totul este hotarat de Allah, care actioneaza imprevizibil si care este cauza primara a binelui si raului.
Dumnezeu.Omul are vointa libera cu ajutorul careia , in urma actiunii Duhului Sfant ,poate decide sa traiasca pentru Isus Cristos . Dumnezeu respecta acesasta decizie a 
Allah. Telul:supunerea totala lui Allah
Dumnezeu.Scopul mantuirii este partasia vesnica cu Dumnezeu.
Allah. Coranul nu cunoaste o cadere generala in pacat cu consecinte asupra tuturor oamenilor.
Dumnezeu. Caderea lui Adam in pacat are consecinte asupra tuturor urmasilor sai .Prin pacatul lui Adam a intrat moartea in lume.
Allah. Omul nu este despartit de Allah
Dumnezeu.Omul este despartit de Dumnezeu datorita pacatului sau.