Cum adica sa prezint in 30 -50 de cuvinte semnificatia secventei : Mai ales în miazănoapte îmi pusesem toată nădejdea; de acolo avea să vină mult aşteptatul nor de zăpadă. Mi-l închipuiam enorm şi alburiu, cu chip de om; un Moş Crăciun plutind greoi sub povara darurilor pe căile văzduhului.

2
adica sa spui ce anume vrea sa zica autorul, ce inseamna

Răspunsuri

2014-02-17T17:54:44+02:00
Sa scrii ce intelegi tu din ce a spus autorulu, in acel fragment. Ce trairi/emotii/sentimente reies din acele propozitii.
1 2 1
2014-02-17T17:57:24+02:00
Semnificatia este: Copilul isi imagineaza prima ninsoare ca fiind un Mos Craciun aducand in dar cadoul mult asteptat si iubit, prima ninsoare.

Bafta la simulari. Testul asta l-am facut vineri in clasa impreuna cu doamna profesoara. In general trebuie sa spui la ce se refera copilul . Pun pariu ca te gandeai la Mosu si darurile lui asa am facut si eu dar este o personificare.  
Scrii despre figurile din text si ce sentimente transmit acestea, dar ai grija doua propozti trebuie sa inceapa cu "In opinia mea ....."
Vai doamne ajutama ca nustiu :))) :*
Am gresit. Ai spus subiectul II credeam ca la subiectul I cu Ierni jilave. Acolo am scris despre o intamplarea intr-o biblioteca. Iti dau cateva idei: ai fost prins de farmecul unei carti si ai uitat cand sa pleci, pretinzi ca o carte te-a urmarit si ai stiut ca ea este cea aleasa tc etc.
Daca mai alte nelamuriri trimite-mi mesaj
eu am gresit :)) am vrut sa spun la partea 1 la B :)) ca nu prea stiu sorry