Răspunsuri

2014-09-24T16:46:25+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Religia este un obiect cu tenta informationala la nivel scolar. Ea nu te atrage spre Dumnezeu sau diavol, ci te informeaza de greselile si posibilele alegeri in viata. Poate nu vei fi credincios dintr-odata sau peste noapte, dar cel putin vei sti daca ceea ce faci e bine sau nu. Poate intr-o situatie din viata, de mai departe, vei face, auzi, vedea ceva ce iti va aduce aminte de invataturi, astfel indrumandu-te.
In primul rand, nu stim daca exista un Dumnezeu, sau cine a creat universul. Intrebarea filozofica si veche "De ce suntem aici?" inca ramane neraspunsa. Inca este un mister. Noi traim viata in scopul ca vom vedea pe ultima suta de metri, poate, daca exista acel Dumnezeu sau nu. Vom realiza daca ceea ce am facut in viata este de prisos sau nu. Dar totusi, mai bine e sa crezi si sa nu existe un D-zeu, decat sa nu fi crezut si sa existe, nu?
In al doilea rand, daca te declari ateu si nu studiezi religia in scoala, nu vei sti anumite puncte cheie la acele intrebari pe care toti ni le punem mai devreme sau mai tarziu. Nu vei sti daca ceea ce vrei sa faci e bine sau nu, deoarece bunul simt lucreaza diferit de la o persoana la alta. In plus, daca te declari ateu, la media generala nu se mai adauga media de la religie, care e un 10 usor.
In concluzie, pe de o parte e bine sa studiezi religia la scoala pentru ca te invata anumite moduri de viata, pe de alta parte nu consider ca este bine ca religia sa fie predata la scoala, deoarece unii profesori, unii teologisti pot fi cu Dumnezeu in inima, subiectivi si pot promova religia lor, in loc sa informeze pus si simplu.