Răspunsuri

2014-09-23T19:57:59+03:00
3(2x+7)-5=22 (duci 5 in partea stanga cu semn schimbat)
3(2x+7)=22+5
3(2x+7)=27 (duci 3 in partea dreapta cu semn schimbat adica impartire)
2x+7=27:3
2x+7=9 (duci 7 in partea dreapta cu semn schimbat)
2x=9-7
2x=2 (duci 2 in partea dreapta cu semn schimbat adica impartire)
x=2:2
x=1
ecuatia se rezolva separand termenii fara x in partea dreapta iar cei cu x i partea stanga
cand duci un termen dintr-o parte in alta ii schimbi semnul adica in loc de + pui - iar in loc de ori pui : si tot asa

asa am facut si eu
dar m-am uitat si la sfarsit si este 6
e gresit la sfarsit
de unde sti tu
daca inlocuiesti x cu 6 asa cum este la final vei avea: 3(2ori6+7)-5=22 3(12+7)-5=22 3ori19-5=22 57-5=22 52=22 ceva ce nu este adevarat doar daca nu ai gresit tu cand ai scris exercitiul si ai scris ca este egal cu 22 in loc de 52