Cititi si comentati:
a) cartea e fagaduinta, o bucurie, o calatorie prin suflete, ganduri si frumuseti.
b) ,,Ca sa citesti destule carti bune, trebuie sa citesti mai putine carti proaste, caci viata este scurta, timpul si puterile limitate.

1
cam, cate randuri???
ca sa nu ma mai judeci iarasi.:))
:)) pai aici nu pra conteaza dar vreau ceva poetic..cu expresii frumoase..destul de dezvoltat.. daca poti...te rog.
ok

Răspunsuri

2014-09-23T18:52:49+03:00
1. Urmatoarea sintagma/ structura: "cartea este o fagaduinta, o bucurie, o calatorie prin suflet  , ganduri si frumuseti" exprima frumusetea si sentimentele cartii pe care ni le transmite autorul. Fiecare autor isi exprima sentimentele, ideile, gandurile prin intermediul cartii, astfel descarcandu-si suferinta sau fericirea prin scris si prin imaginatie. Cartea este o aventura pe care o parcurgi intr-un timp mai scurt sau mai lung depinde de lungimea acesteia. Aventurile sunt interesante si emotionante, astfel incat citatele te face mai atent si mai cuprins de farmecul cartii. O carte iti transmite bucurie, veselie , peripetiile prin care parcurgi iti transmit astfel de emotii.
2. In acest citat: "ca sa citesti destule carti bune, trebuie sa citesti mai putine carti proaste, caci viata este scurta , timpul si puterile limitate" putem observa faptul ca atunci cand citesti carti tu trebuie sa le alegi pe cele mai bune nu pe cele care sunt mai scurte, sau mai amuzante si fara un pic de farmec in ele. Noi trebuie sa fim responsabili de ceea ce facem si ceea ce invatam din cartiile citite. Odata ce incepi sa citesti cele mai bune carti cu siguranta ca vei putea repede face diferenta de cele cu un continut mai prost. T. Simenschy sustinea ca noi nu doar ca nu trebuie sa citim carti de mana a doua, noi nici pe cele bune nu trebuie sa le citim pentru a avea destul timp ca sa le citim pe cele mai bune.
   In concluzie ambele citate fac referire la carti si la farmecul din cadrul acestora.
sper ca te-am ajutat.

16 4 16
dar vgreau sa sstiu daca e facut 100% de tine ca daca ma intreaba profsa daca -am inspirat de undeva sa stiu ce sa-i spun
propozitia aceasta este luata doar de pe internet: T. Simenschy sustinea ca noi nu doar ca nu trebuie sa citim carti de mana a doua, noi nici pe cele bune nu trebuie sa le citim pentru a avea destul timp ca sa le citim pe cele mai bune.
dar in rest totul este facut de manuta mea
ok merci
cu placere.