Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-23T16:41:27+03:00
Deci... faci compunere...iti dau schema tu completezi :-s
               Genul liric cuprinde totalitatea operelor literare in care autorul,asumand vocea eului liric,isi exprima in mod direct,prin confesiune, ideile si sentimentele,viZiunea asupra lumii,apeland la procedeele expresivitatii artistice si imprimand discursului caracter subiectiv.
              Textul...(titllul),de....(autorul), apartine genului liric deoarce se remarca trasaturi precum: prezenta eului poetic,utilizarea limbajului artistic( fig de stil,img artistice),modurile de expunere specifice(descrierea artistica,monologul),exprimarea ideilor si sentimentelor.
            O prima caracteristica prin care se ilustreaza apartenenta acestui text la genmul liric consta in prezenta eului ,ce se sustine prin marci lexico-gramaticale,precum: verbe si pronume la prs 1 ( arata confensiunea) sau/si a 2a 9 arata adresarea directa),substantive in vocativ si verbe la imperativ,care marcheaza adresara directa,interjectii afective. ( aici dai exeple din text intre ghilimele )
            O alta trasatra care demonstreaza ca textul se incadreaza n genu liric este utilizarea procedeelor expresivitatii artistice ,adica a fig de stil,a img artistice,a simbolurilor si a elementelor de versificatie( rima,strofa,ritm,masura).Acestea au rollul de a reda in mod sugestiv,ideile si sentimentele,trairile interioare a euluiliric sau de a contura aspecte deosebite ale unui cadru natural,sensibilizand si impresionand receptorul.( dai exemple de fig de stil daca reusesti sa le si comentezi putin.spui timpul de rima/ritm.masura)
          De asemenea ,prezenta modurilor de dexpunere specifice,precum decrierea artistica  dovedeste apartenenta textului citat la genul liric. Descrierea artistica se ilustreaza prin prezenta tehnicii picturale,care presupune utlizarea,in conturarea tabloului,a unor elemente vizuale si auditive. Astfel se remarca grupurile nominale-perechile subst-adj. specifice  descrierii,in care adj au val stilistica de epitete ( dai ex de astfel de perechi )
         Asadar,textul..... ( titlul),de....(autor),apartine genului liric,fiinca se regasesc trasaturi specifice,precum prezenta eului poetic,utilizarea fig de stil si a img artistice,descrierea.
32 4 32