Răspunsuri

2014-09-23T16:27:53+03:00
Este o zi noroasa de toamna care iti transmite un sentiment ciudat de lenevie.M-am intins numai doua secunde pe canapea dar se pare ca am cazut intr-o lume de vis.Am ajuns in fata unei cetati imense.Acolo mai era un coleg . Portile s-au deschis si am patruns inauntru. In fata nostra era un scaun urias pe care statea un barbat scund dar care parea a fi foarte inteligent.Avea o privire patrunzatoare.In fata noastra era un cufar cu multe bogatii pe deoparte iar pe cealalta parte o carte stralucitoare. Dupa putin timp ne-a vorbit cu o voce groasa:
-Alegeti ! Unul din voi sa ia cartea iar unul comoara,daca nu luati ceaa ce credeti mai de pret! Grabiti-va !
Nu mai puteam spune nimic. Colegul meu spunea "Eu iau comoara ! Daca luam comoara putem lua cate carti vrem noi ! "Eu in sinea ma gandeam ca trebuie sa fie ceva la mijloc asa ca am propus sa luam cartea. S-a infuriat si a luat comoara,eu insa am luat cartea. Vocea cea groasa a vorbit din nou :
-Buna alegere ai facut, tinere! Acum ca ai luat cartea esti cel mai bogat,nu ca bogatie ci ca inteligenta. Spre tine s-au deschis porti noi,porti ale imaginatiei si cunostintei ! Cat despre tine , mare greseala ai facut !
Dupa ce termina de spus astea , scaunul,barbatul cel scund si chiar si vocea disparu.Locul unde stateam s-a despicat in doua.Eu ramanand pe o parte iar colegul meu pe cealalta.Comoara lui cazand in abis iar cartea mea transformandu-se intr-o carte cu coperta de aur si pagini aurii. O voce calda spunea :" -Trezeste-te" si apoi mi-am dat seama ca totul a fost un vis.De atunci am pretuit mult mai mult cartile si mi-am dat seama ca trebuie sa aleg cartea , nu comoara caci ceea ce iti ofera cartea ramane mereu  iar comoara dispare.

E cam lunga dar sper sa-ti fie de ajutor !
13 4 13