Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-23T10:26:03+03:00
(5/3-3/7+1/3+3/7)/2=(5/3+1/3)/2=(6/3)/2=2/2=1

sper ca intelegi ?
Ești sigura ca e buna
da
-3/7 se simplifica cu 3/7 si mai ramane adunarea dintre 5/3 si 1/3
2014-09-23T10:30:43+03:00
X=5 pe 3 - 3 pe 7
Aplificam prima fractie cu 7 si a doua cu 3 incat numitorul sa fie comun, adica 21.
Deoarece au numitor comun, nu il mai scriem deci o sa vina x= 35-9=26
y= 1 pe 3+3 pe 7
Facem la fel ca mai sus. Pe prima o amplificam cu 7 si pe a doua cu 3, care ne da 21
y= 7+9=16
Ma= (x+y):2= (26+16):2= 42:2=24