Titlul baladei este chiar numele diminutivat al animalului nazdravan , care face parte din drumul vietii si al mortii pe care-l strabate tanarul pastor.
Alegerea acestui titlu sugereaza rolul pe care aceasta mioara neobisnuita il are in destinul stapanului sau. Numita in text "cea miorita" (si nu "o miorita"), ea se caracterizeaza prin unicitate.

Răspunsuri

2015-11-23T09:01:43+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Titlul baladei Miorita este foarte semnificativ deoarece aceasta este dupa parerea mea un personaj fantastic,principal care contribuie la suferinta ciobanului aratandu-i ca este un animal de companie mult mai afectiv ca,cainele.Ea il ajuta pe cioban spunandu-i planul celorlalti doi.Ciobanul isi priveste cu demnitate moartea dar din poezie nu aflam daca acesta moare sau reuseste sa scape.                                                                             Sper ca ti-am fost de ajutor cu tema!
7 4 7