Redactati o compunere descritiva de tip tablou cu titlul o dimineata de suflet

1
In aceste zile oamenii harnici aduna roadele bogate in hambare, culeg strugurii parfumati din viile aurii si aduna fructele coapte si dulci din livezile imbelsugate.
Usor, usor, negurile se lasa perdeluind zarile. In noptile reci de toamna, vazduhul freamata iar norii plumburii acopera apa albastra a cerului. In padure toamna cade grea. Cerul plange cu lacrimi reci iar ploaia pictează trupul copacilor
In padure toamna cade grea. Cerul plange cu lacrimi reci iar ploaia pictează trupul copacilor. Frunzele acestora stralucesc ca niste monezi de aur. In adancul codrului, pasarile cu vocile lor fermecate au amutţit. S-au adunat la sfat si pregatesc calatoria catre zari mai calde.
Dupa zile si saptamani, cerul cu nori grei ca de plumb plange cu lacrimi reci si argintii. Copacii aproape goi fac plecaciuni in fata vantului salutand venirea toamnei iar frunze aramii, ruginii, aurii s-au prins in dansul fermecat ce le coboara incet, incet pe pamant.
Sub fosnitorul covor de flacari se vor adaposti peste putin timp gaze plapande, amortite de frig. Acum, padurea arata ca un palat cu geamurile sparte iar pe deasupra ei falfairile pasarilor se aud ca niste sunete supte usor dintr-un flaut.
Tipetele lor rasar si se sting in vazduh.
De pe ramura unui copac le saluta zambind amar un pui de prepelita. Ranit la o aripa, acesta nu-si mai poate urma familia in tari straine.
Intr-o dimineata cumplit de friguroasă, in padurea trista, pe un pat de frunze moarte acoperit de o frunza, puiul golas zareste o raza de soare ce impunge panza norilor si tiveste pe cer o dunga de lumina, şi murmură coplesit:
- E doar un zvon de toamna

Răspunsuri

2014-09-23T13:49:04+03:00
In aceste zile oamenii harnici aduna roadele bogate in hambare, culeg strugurii parfumati din viile aurii si aduna fructele coapte si dulci din livezile imbelsugate.
Usor, usor, negurile se lasa perdeluind zarile. In noptile reci de toamna, vazduhul freamata iar norii plumburii acopera apa albastra a cerului. In padure toamna cade grea. Cerul plange cu lacrimi reci iar ploaia pictează trupul copacilor .Toamna in sufletul meu

Este jumatatea lui rapciune. Soarele mangaie palid, cu ultimele sale puteri pamantul obosit. Zana bogatiei şi a recoltei imbracata cu o rochie din frunze ruginii, brodata cu fire de aur isi intinde valul peste intreaga natura. Pe campii, pe dealuri, prin paduri si peste munţi culorile toamnei sunt fara egal: de la galbenul pal pana la rosu de foc.

1 5 1