Răspunsuri

2014-09-22T21:39:32+03:00
 Ansamblu format din biotop și biocenoză, în care se stabilesc relații strânse atât între organisme, cât și între acestea și factorii abiotici.
2014-09-22T21:44:23+03:00
Ecosistem este o noțiune în domeniul ecologiei, pentru a desemna o unitate de funcționare și organizare a ecosferei alcătuită din biotop  și biocenoza, capabilă de productivitate biologică.
 Biotopul  reprezintă un mediu de viață cu caracteristici ecologice relativ omogene.
 Biocenoză reprezintă un nivel supraindividual de organizare a materiei vii și descrie totalitatea organismelor vii, vegetale și animale , care interacționează între ele și care conviețuiesc într-un anumit mediu sau sector din biosfera.
Ecosistem este o noțiune introdusă în 1935 de botanistul Arthur Tansley în domeniul ecologiei, pentru a desemna o unitate de funcționare și organizare a ecosferei alcătuită din biotop și biocenoză și capabilă de productivitate biologică. Ecosistemul cuprinde și relațiile dintre biotop și biocenoză și relațiile dintre organismele biocenozei. Pentru ca un ecosistem să fie funcțional este necesar să conțină trei elemente de bază: producenții, consumenții și reducenții (cu unele excepții ultimul ele