O compunere cu titlul :o calatorie pe o stea. minim 20-25 randuri va rog
mult ajutatima

1
imi faci compunere te rog
iti mai fac si eu? vad ca ti-a facut cineva
ce parte de vorbire este cuvantul suav
depinde in ce context este folosit
spune-mi propozitiaa

Răspunsuri

2014-09-22T20:38:19+03:00
Suntem în anul 2218. Am pornit cu prietena mea într-o expediţie în care vom descoperi noi planete.
Racheta era proiectată după cele mai noi şi mai bune tehnologii, aşa că ne oferea un confort deosebit. Ne-am aşezat comod şi, într-o fracţiune de secundă, racheta s-a pus în mişcare. Lumini sclipitoare, ameţitoare se perindau prin faţa ferestrelor rachetei. După un timp, Pământul se vedea ca o minge albastră, după care, treptat, treptat s-a prefăcut într-un punct negru, iar noi zburat printre stelele strălucitoare şi luminoase.
Stelele păreau nişte sclipiri de argint presărate pe imensa boltă cerească. Fiecare are farmecul ei şi cu cât te apropii de ea devine mai fascinantă. Totul se mişca în faţa ochilor noştri repede şi abia putea să admirăm peisajul uimitor. În faţa noastră se afla satelitul Pământului, Luna, mândră ca o regină maiestuoasă, cu craterele ei imense.  Racheta îşi continuă drumul şi deodată coborî pe un sol galben-maroniu.
Ne luăm costumele adecvate şi păşim încrezătoare. Când ne-am înălţat privirile , am văzut nişte fiinţe ciudate, de culoare galben-maronii, care vroiau să ne atace cu nişte arme cu raze X. Vorbeau între ei într-un limbaj stâlcit şi neînţeles. Era cât pe ce să ne ia ostateci, când un meteor căzu pe sol provocând un imens zgomot. Atunci extratereştrii şi-au luat privirea de la noi şi am putut să ajungem la navă. Am înaintat ridicându-ne de la sol. Totul a fost o experienţă de neuitat pe care oricine ar fi dorit să o aibă.
Cu cât vedem punctul negru că se măreşte, cu atât dorul de casă era e nestăvilit, iar dorinţa e a verdea fiinţe omeneşti mai mare.
Am aterizat cu calm şi fericire că am trecut de un pericol aşa de mare, ne-am îmbrăţişat cu bucurie părinţii şi prietenii care ne-au întrebat de călătoria noastră printre stele. 
1 5 1