Redacteaza o compunere de 150-250 de cuvinte in care sa-ti prezinti opinia despre semnficatia mesajului Randuri pentru Anul Nou de ion Minulescu.
Trebuie:
să formulezi o opinie despre semnificaţia mesajului poeziei
să-ţi susţii opinia formulată prin două argumente potrivite, verificând textul dat
să ai un conţinut adecvat cerinţei
să respecţi precizarea referitoare la numărul de cuvinte.

1

Răspunsuri

2014-09-22T19:47:05+03:00
                                            Randuri pentru anul nou
  Anul nou este evenimentul cel mai important din an si deasemenea si cel mai asteptat de toti.
   Din cauza acestei asteptari de lunga durata si cu mare nerabdare in care gandul iti sta doar la Anul Nou iar timpul trece foarte greu,asa cum spune si in poezie:,,De cand te-astept aproape-am si albit...''  
    Anul nou este si ultima sarbatoare din an,deoarece urmeaza alte douasprezece luni de trai.Toata lumea isi doreste ca aceste luni sa fie mult mai bune decat cele ce au trecut inclusiv poetul:,,Şi-n clipa marelui eveniment/Să-mi calci în casă cu piciorul drept...'' isi doreste sa inceapa anul cu dreptul.Dorintele sunt multe,toata lumea ar vrea deasemenea ca anul care sta sa inceapa sa fie mai bogat,mai incarcat de liniste,iubire,intelegere,pace.
     Anul nou in aceasta opera este indemnat,rugat sa fie mai bun,mai darnic,sa fie nou de su si pana jos si sa nu fie la fel cu cel precedent.Este intampinat cu multa dragoste,pasiune si toti se bucura de sosirea lui asa de asteptata!

Si eu sunt pe clasa a 8-a,am facut aceasta compunere acum cateva luni si am facuta asa! Sper sa iti fie si tie buna si de folos!!! :*

26 4 26
Si a fost buna? :D
Pai,da,dar poti sa faci imbunatatiri daca vrei... :D :*
okay merci mult :*