Scrie un text argumentativ de 15-30 de randuri depsre importanta respectarii unor reguli intr-un domeniu de activitate . Trebuie sa aveti in veder : respectarea strucurii textulu : ipoteza ,doua argumente cu exemple si concluzie si enuntarea propriei opinii depre problemtica pusa in discutiv . Va rog ajutati-maa . N-am idee ce sa scriu.

1

Răspunsuri

2014-09-22T16:25:38+03:00
Eu cred ca respectarea regulilor e foarte importanta !! Fiecare persoana trebuie sa respecte anumite reguli .Unii mai putin , altii mai mult , dar sigur fiecare persoana respecta anumite reguli , fie ele impuse de familie , fie de scoala , societate , locul de munca etc.
In primul rand , trebuie sa respectam regulile pentru ordine , pentru ca altfel nu am putea trai , toti s-ar omori intre ei , ar fura , ar fi bogati , nimeni nu ar mai munci , nimeni nu ar proteja mediul ... pe scurt , ar fi un haos . 
In al doilea rand , regulile nu ar mai fi necesare daca constiinta fiecarui om ar actiona ca putere decizionala , nu doar consultativa . Presupunind că la toti oamenii , constiinta functioneaza ca si autocritică , impiedicandu-i astfel sa savarseasca un rau . Dar cum oamenii nu au ajuns la un astfel de nivel moral , regulile sunt inca necesare .
In al treilea rand, poate ca oamenii nu ar dori doar bogatia , dar oricum , nimeni nu ar avea teama de nimic , viata ar fi ca in Evul Mediu , fiecare pentru el .Dar daca nu ai un sistem , cum se poate trai ?
Daca vezi ca o persoana face un rau , stii ca acea persoana va fi judecata pentru fapta sa , dar fara reguli si legi nu ar mai fi nimic !!! 
In concluzie , regulile sunt foarte importante pentru mentinerea ordinii in lume !!
Sper ca ii bun !!!
94 3 94
ai inceput cu acel truism de genul iarna nu-i ca vara, pai normal ca respectarea este foarte importanta, argumentele sunt destul de vagi, trebuia sa introduci niste exemple mai concrete, iar in incheiere ai reluat ce ai spus mai sus.