Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-22T15:25:02+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
E(x) = (2x - 3)²  - (x+1) 
E(x) = 4x² -12x + 9 - x - 9
E(x) =  4x² - 13x + 9

E( \frac{1}{2})=4*( \frac{1}{2} )^{2}-13* \frac{1}{2}+9= \\ = \frac{4}{4}- \frac{13}{2}+ 9= \\ =\frac{2}{2}- \frac{13}{2}+  \frac{18}{2} =  \\ =  \frac{2-13+18}{2} = \\ = \frac{7}{2}

E( \frac{-1}{2} )=4*(\frac{-1}{2})^{2}-13*(\frac{-1}{2}) +9= \\ =4*(\frac{1}{4}) +  \frac{13}{2}+9= \\ = \frac{4}{4} +  \frac{13}{2}+9=  \\ =\frac{2}{2} +  \frac{13}{2}+ \frac{18}{2} = \\ = \frac{33}{2}




1 5 1