Răspunsuri

2014-02-16T14:38:18+02:00
Notand numerele cu a, b, c, obtinem in prima instanta a+b+c=180.

Apoi, daca unul din numere este 11, fie c=11.
De aici, => a+b+11=180 <=>a+b=169

A doua ecuatie este 3(a+c)=b <=> 3a+3c=b <=> 3a+33=b <=>3a-b=-33
Obtinem sistemul:

 \left \{ {{a+b=169} \atop {3a-b=-33}} \right.

Il scoatem pe b din prima ecuatie si inlocuim in a doua:

b=169-a
3a-(169-a)=-33 <=> 3a-169+a=-33 <=> 4a=169-33=136 => a=34
=> b=169-34=135

Deci solutiile sunt a=34, b=135, c=11
2014-02-16T15:10:49+02:00
O astfel de problema nu se poate rezolva. Altfel spus enunțul este incomplet, din el lipsește un cuvânt esențial.
Ce înseamnă "de trei ori mai decat"?
Dacă inttre cuvintele "mai" si "decât" este cuvantul(care lipseste) mare, urmează o anumita rezolvare, iar dacă este cuvântul mică, urmează o cu totul alta rezolvare cu alt rezultat.
Asa ca rescrie problema daca vrei o rezolvare a ei.