Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-21T10:56:51+03:00
Multe intrebari imi trec prin cap cand ma gandesc la “cuvant”. Ma intreb cum a primit intelesul sau, cum a inceput a fi folosit de oameni, in vorbirea lor, de unde vine acest cuvant. Pentru mine e greu de inteles si de explicat sensul cuvantului “cuvant”. Niciodata nu-l voi putea intelge.
Cuvantul “cuvant” e ca toate celelalte. Are 6 litere, 2 silabe, determina un substantiv, insa intr-un mod dubios mie, are un secret. Nustiu cum pot explica aceasta senzatie, insa mintea imi joaca feste, nu pot sa-nteleg cuvantul “cuvant”. Pur si simplu gandurile mele se umplu  de curiozitate si emotii cand aud acest cuvant. E ciudat, deoarece alte cuvinte le inteleg. De exemplu “banana”. E un cuvant, determina un substantiv, un fruct, are 6 litere, 3 silabe, il inteleg si il pot explica.
Dar cand aud cuvantul “cuvant” ma pierd. Parca creierul meu e un labirint, unde explicatiile in legatura cu acest cu cuvant, se pierd, nu pot scapa din capcana si nu mai inteleg nimic.
E ca intr-o melodie, in care multe cuvinte formeaza o propozitie, o fraza, si asa mai departe. Inteleg cuvant cu cuvant, inteleg idea melodiei, imi place, insa apare cuvantul “cuvant” in context, si idea imi dispare, uit tot nu mai pot pricepe cantecul, si incep sa-l urasc.
Urasc faptul ca pentru mine sunt necunoscute explicatiile acestui cuvant. Urasc faptul ca acest cuvant e dificil. Urasc faptul ca asta ma face sa-l urasc.
1 5 1