Răspunsuri

2014-09-21T10:52:23+03:00
4kg mere+15kg portocale=290lei
3kg mere+10kg portocale=195lei
1kgmere-5kg portocale=5lei
1kgmere=5lei+5kgportocale
nu e corect raspunsul e 18 lei 1 kg de portocale si merele 5 lei kg
Cel mai inteligent răspuns!
  • Utilizator Brainly
2014-09-21T10:55:31+03:00
4 kg mere ..............15 kg portocale .............. 290 lei / *3
3 kg mere ..............10 kg portocale .............. 195 lei  / *4
Aducem la acelasi termen de comparatie inmultind prima relatie cu 3 si a doua cu 4 .

12 kg mere ............ 45 kg portocale..............870 lei
12 kg mere.............40 kg portocale ..............780 lei scadem cele doua relatii 
______________________________________________
       /                         5 kg portocale ............... 90 lei 


1 kg portocale costa                  90:5=18 lei 
15 kg portocale costa                15*18= 270 lei

 4 kg mere costa                        290-270=20 lei
 1 kg mere costa                        20:4=5 lei
nu esti p..... deloc dar e destul de greu de explicat
pai daca la scoala ma vor intreba dece asa am facut cei voi spune
uite iti dau o problema rezolvata si terog sa faci du pa ea terog frumos
ok
1 kg de mere si 2 sticle ........19 lei
1 kg de mere si 4 sticle ………29 lei
5kg de mere si 6 sticle………? Lei
1) 29-19=10 lei
2)10:2=5 lei sticla
3) 5*6=30 lei
4)19-10=9 lei
5)9*5=45 lei
6) 30+45=75 lei