Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-20T23:18:57+03:00
Se da : a+b=90
           b+c=21
           a+c=75
Se cere a,b,c

Prima data trebue sa il determinam pe unul din cele trei elemente in functie de celalalt asa: 
a+b=90 ⇒ a=90-b 
Inlocuim expresia gasita pentru a in ecuatia a+c=75 si obtinem: 90-b+c=75 pe 90 il trecem dupa egal cu semn schimbat si obtinem : -b+c=75-90 ⇔ -b+c= -15. Acum formam sistem din ecuatiile b+c=21 si -b+c= -15  . rezolvarea sistemului este in imaginea urmatoare: 
1 5 1