Răspunsuri

2014-09-20T17:46:10+03:00
Priveşti o stea pentru că e luminoasă şi pentru că e de nepătruns. Dar lângă tine se află o strălucire mai dulce şi o taină mai mare: femeia." 

"Dragostei nu-i ajunge nimic. Dacă are fericirea, vrea raiul. Dacă are raiul, vrea cerul."
 

"Gândirea e munca inteligenţei, visarea e voluptatea ei. A înlocui gândirea cu visarea înseamnă a confunda hrana cu otrava.""Dragostea e închinăciunea pe care îngerii o fac stelelor." 

"Voi, cei care suferiţi pentru că iubiţi, iubiţi încă şi mai mult. A muri de dragoste înseamnă a trăi în ea." 

"Soarele s-ar stinge dacă n-ar mai iubi nimeni." 

"Dragostea e reducerea lumii întregi la o singură fiinţă, preamărirea unei singure făpturi până la îndumnezeire."
 

"Să călătoreşti înseamnă să te naşti şi să mori în fiecare clipă." 

"Pentru a şti să taci îţi trebuie un mare talent."
 

"Orice sabie are două tăişuri, cine răneşte cu unul se răneşte cu celălalt."


"Diamantele nu se gasesc decat in vagaunile intunecate ale pamantului, iar adevarurile nu se gasesc decat in adancurile cugetarii." 

"Sunt in lumea asta doua fiinte care tresar din adancuri: mama care-si gaseste copilul si tigrul care-si gaseste prada."
 

"Una din urmarile virtutii e trufia. E intre ele o punte faurita de diavol."
 

"Ideal, absolut, desavarsire, infinit – cuvinte intru totul la fel."


"Lumina zorilor, cand rasare, indrazneste. Sa incerci, sa sfidezi, sa staruiesti, sa fii statornic, sa-ti fii credincios tie insuti, sa te iei la tranta cu destinul, sa uimesti dezastrele cu sangele tau rece, sa infrunti puterea nedreapta, sa insulti biruinta care s-a imbatat, sa nu-ti pierzi cumpatul si sa tii piept." 

"Există un spectacol mai mare decât întinsul mării: cerul. Există şi un spectacol mai mare decât cerul: sufletul omenesc."
 

"Când dragostea a strâns laolaltă şi a contopit două suflete într-o unitate sfântă şi îngerească, aceste fiinţe au găsit taina vieţii. Nu sunt decât cele două tulpini alea aceluiaşi destin; sunt două aripi ale aceluiaşi suflet. A iubi înseamnă a pluti."
 

"Ceea ce începe dragostea nu poate fi încheiat decât de Dumnezeu."
 

"Dacă eşti piatră, fii magnet; dacă eşti plantă, fii simţire, dacă eşti om, fii iubire."
 

"Fii fericit, rămâi în înaltul cerului, fii îngerul unui înger, rămâi în lumină, mulţumindu-te cu atât, şi nu te îngrijora de felul în care un biet osândit se apucă să-şi sfâşie pieptul şi să-şi facă datoria; ai în faţa dumitale un mizerabil, domnule!"


"Dragostea e sufletul însuşi. E de aceeaşi natură. Dragostea e o scânteie divină, ca şi sufletul, şi tot ca el e incoruptibilă, indivizibilă, nepieritoare. E un punct de foc în noi, nemuritor şi infinit, pe care nimic nu-l poate mărgini şi nimic nu-l poate atinge. Îl simţi arzând până în măduva oaselor şi-l vezi strălucind până în adâncurile cerului." 

"Faptul că te-ai urcat nu te împiedică să cazi."
 

"Acolo unde sfârşeşte traiul din puţin, începe traiul din nimic."
 

"Idealul trebuie să fie respirabil, satisfăcător şi hrănitor pentru sufletul omului."
 
imi trebe despre copilarie
"Copilaria. O imensa nevoie de mirare."
Orice s-ar afla deasupra capului unui copil, ochii sai oglindesc pururea cerul.
Poti sa ma ajuți cu argumentarea frazei" Meșteșugul cuvântului a cernut si cerne fara răgaz sufletul ei - si-a dat naștere literaturii elocventei." din "Scrisoare cu Tibișirul " de Arghezi