1) Sa se arate ca orice a,b∈ R:
a) (a+b)²=a²+2ab+b²
b) (a-b)²=a²-2ab+b²
c) a²-b²=(a-b)(a+b)
d) (a+b)³=a³+b³+3ab(a+b)
e) (a-b)³=a³-b³-3ab(a-b)
2) Sa se calculeze:
a) (2x-y)² b) (4+2x)² b) (2√2-3a)(2√2+3a) c) ³
d) (4+2x)² e) f) (3x-2y+√5)² 3) Sa se arate ca pentru orice a,b ∈ R
a) a³-b³=(a-b)(a²+ab+b²)
b) a³+b³=(a+b)(a²-ab+b²)
Multumesc mult, sper sa fiu ajutat. :D

1

Răspunsuri

2014-09-20T17:42:41+03:00
N-am prea inteles ordinea si astea , dar am rezolvat : 
2 -a : 2x la patrat - 4xy la patrat + y la patrat 
2 -d : 16 +16x +2x la patrat